inawera napisał(a):
Musimy uzbroić się w cierpliwość.
Obu panów którzy produkowali płyny w/g "przepisu Irka" coś dopadło.
Jednego choroba - współczuje.
Drugiego wnuki - zazdroszczę.
Cdn "przepisu Irka"
Baza VPG 12mg/ml -> 5 ml Bazy + 8 kropelek Aromat S`Camel TINO D'MILANO sporzadzona 08/11/2012Otworzylem do testowania dzisiaj tj. 22/11/2012 po 14 dniach od sporzadzenia.
Dla mnie dziwne spostrzezenie czemu ?
Tutaj pisalem tak;
Cytuj:
Baza VPG 12mg/ml na 10 ml Bazy -> 8 kropelek Aromat S`Camel TINO D'MILANO
Co tu pisac ?
Liquid 10 ml ( wg przepisu Inawera-Irek ) sporzadzilem 08/11/2012 "powapowałem" po 5 dniu od sporzadzenia
Sprzet ten sam co wyzej opisany.
Duzo gorszy jak dla mnie wyzej opisany przepis.
Chmura słaba , aromat niestety tez nie wiem do czego przypisac jakis slodkawy dla mnie nieciekawy , kop w gardle tez taki nijaki.
Nie przypomina nic a nic analoga nawet namiastki.
P.S
Musialem strzykawką usunąć ten Liquid z Clearomizera i zatankowalem samą baze DNB 12mg i teraz to niebo w gębie hehehehe
Cdn;
Dzisiaj sporzadzony Liquid otworzylem jak pisalem po 14 dniach i wg mojej oceny ni jak ma sie to do opisu wyzej gdzie wszystko bylo na NIE !!!
Reasumujac ale to jest tylko moja ocena ,chmura całkiem spora,drapanie w gardle tez jest ale wydaje mi sie ze podchodzi raczej pod szczypanie. (Mam tylko 2 Clearomizery Cristal 2 (Volisha) i dwie baterie, musialbym chyba miec z 10 albo wiecej Clearomizerow ze sporzadzonymi Liquidami i porownywac sporzadzone Liquidy z rozną zawartoscia kropelek aromatu )
Zawartosci Clearomizera okolo 1,6 ml nie wyleje zlewu bo szkoda wywyapuje do konca, wtedy mycie i sprobuje przepis z mniejsza zawartoscia kropli aromatu.
W kazdym razie gotowy Liquid Ble Mist 12mg Mentanol z tym porownywalem dzisiaj testowany Liquid wypada hmmm duzo lepiej niz moj sporzadzony,dzisiajszy,chmura obfita,nie drapie w gardle jak ten wyzej no i tu czuje miętę a moj nie wiem nie czuję jakiegos rewelacyjnego aromatu.
Jeszcze raz pisze ze to jest tylko moje odczucie, nie wiem jak by bylo u innych ale u mnie w domu nikt nie pali oprocz mnie wiec nie mam komu dac "macha" aby on ocenił.
P.S Mam jeszcze 4 butelki tego samego przepisu tylko z inna iloscia kropli Aromatu tj. 2 krop, 4 krop, 6 krop oraz 8 kropli.
Moze jak wezme z mniejsza zawartoscia aromatu to nie bedzie gryzło w gardle.Cdn.....
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Po okresie dojrzewania bardzo proszę o odpowiedzi na poniższe pytania.
1. Jak długo paliłeś/aś analogi? ....
33 lata2. Czy od czasu jak zaczełeś/aś wapować e-papierosa palisz również analogi? .......
zapalilem w przeciągu 50 dni 2 szt analogow3. Jak długo używasz e-papierosa?
50 dni4. Data rozrobienia mieszanki .......
08/11/20125. Czy mieszanka dojrzewała 10 dni? .....
TAK6. Czy wapowałeś/aś e-liquid z butelki dla niecierpliwych? .........
TAK7. Czy zauważyłeś/aś zmianę smaku przez okres dojrzewania?......
TAK8. Jeżeli tak, opisz wrażenia......
Po okresie dojrzewania bardziej wyrazisty smak jezeli to mozna nazwac smakiem9. Czy udało ci się zrobić e-liquid z którego jesteś zadowolony?.......
mysle ze to jeszcze nie jest to ale mam nadzieje ze mi sie uda, wszystko idzie w dobrym kierunku10. Czy warto było poczekać aż e-liquid dojrzeje?.......
TAK11. Czy będziesz namawiał/a innych waperów do prawidłowego mieszania płynów? ........
TAKWasze komentarze........
Z uwagi ze od dosc niedawna jestem w temacie i jak na razie za duzo nie sporzadzilem mieszanek ale cos tam juz mam zrobione na bazie DNB12 mg oraz na bazie VPG12mg , aromaty zastosowane to Tino D`Milano Desert Ship, S`Camel oraz Fresh Mint. Sukcesywnie zamieszczam odczucia sporzadzonych 08/11/2012 Liquidow wg przepisu kolegi Irka.""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
To nie jest próba przekupstwa tylko zachęta do sumiennego wykonania do końca zadania którego się podjeliście.
Rabat stały na zakupy w Inawerze będzie.