chcę zrobić swój płyn na podstawie tego przepisu
chyba nawet mam wszystkie składniki
nr. 24Przygotowane do wysyłki:
- baza VPG 12
- aromat Virginia by Inawera
- butelki.
Dozowanie aromatu proszę rozpocząć od 4 kropli na 10 ml. Zwiększając o 2 krople w każdej następnej butelce.
Butelka:
nr.1 - 4 krople,
nr.2 - 6 kropli,
nr.3 - 8 kropli,
nr.4 - 10 kropli,
nr.5 - 12 kropli.
Do butelki nr 6. proszę zadozować 10 kropel aromatu.
Jeżeli macie inne sprawdzone proporcję to zróbcie tak jak uważacie, jednak proszę o zwiększanie ilości aromatu w każdej następnej butelce.
Pierwsze pięć butelek proszę schować i spróbować nie wcześniej jak za 10 dni od daty zmieszania. O datę mieszania będę pytał.
Butelka nr. 6 jest do częstego wapowania podczas dojrzewania. Proszę opisywac wrażenia z dojrzewania płynu w tej butelce.
Będę pytał o wrażenia.
Notować, notować i notować.
Jeżeli nie macie etykiet to doskonałym rozwiązaniem jest zwykły "szmaciany" plaster z apteki."""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Po okresie dojrzewania bardzo proszę o odpowiedzi na poniższe pytania.
1. Jak długo paliłeś/aś analogi? .... - 18 lat z krótkimi przerwami
2. Czy od czasu jak zaczełeś/aś wapować e-papierosa palisz również analogi? .... - spróbowałem, ale już nie umiem
3. Jak długo używasz e-papierosa?- zaledwie kwartał
4. Data rozrobienia mieszanki .......- 28.11.2012 r
5. Czy mieszanka dojrzewała 10 dni? .....- tak
6. Czy wapowałeś/aś e-liquid z butelki dla niecierpliwych? .........- owszem
7. Czy zauważyłeś/aś zmianę smaku przez okres dojrzewania?......- nie da się ukryć, że tak
8. Jeżeli tak, opisz wrażenia......- pierwszego dnia słodko-gryząco-popielnicowate, następnego mniej słodko, dalej gryząco-popielnicowate, jakiś posmak i więcej dymu, później, przez dwa dni nie dało się zupełnie tego inhalować, po czym dnia piątego było już dość smaczne, nie gryzące, ładnie chmurzyło i zniknęła popielniczka, w kolejnych dniach zmian nie zauważyłem
9. Czy udało ci się zrobić e-liquid z którego jesteś zadowolony?.......- tak, nawet kilka
10. Czy warto było poczekać aż e-liquid dojrzeje?.......- jak najbardziej, warto
11. Czy będziesz namawiał/a innych waperów do prawidłowego mieszania płynów? ........- znajomych już namawiam i o dziwo stosują się do wskazówek.
Wasze komentarze........
wapowanie próbek zacząłem od baza VPG 12 + 6 kropli Virginia, dlatego tak, ponieważ próbując z "butelki dla niecierpliwych" liqiud wydawał się mało aromatyczny, z buteleczki z 8 kroplami jest o wiele lepszy, bardziej wyrazisty, słodkawy z nienachalną popielniczką i zupełnie nie męczący po całym dniu, w stężeniu 10 kropli jest już mocny i zdecydowanie czuć jak drapie po gardle, smak ma całkiem znośny z mocno wyczuwalnym aromatem, jednak dla mnie troszkę za mocne, o 12 kroplach nie wspominając, ten, to już niezła siekiera, do mniej stężonej butelki dolałem aromatu do 9 kropli na 10 ml, niech dojrzewa
nie wiem, czy z moimi kubkami smakowymi jest wszystko dobrze, ale zaczynam wyczuwać w mieszance z Virginią zielone jabłko
I want to make my own liquid on a basis of this receipt.
Perhaps I even have all the ingredients.
nr. 24
Prepared to the delivery:
- base VPG 12
- flavor Virginia by Inawera
- bottles
Please Begin the dosage of both flavors with 4 drops on 10 ml. boosting on 2 drops in every next bottle.
Bottle:
Nr 1 – 4 drops
Nr 2 – 6 drops
Nr 3 – 8 drops
Nr 4 – 10 drops
Nr 5 – 12 drops
Nr 6 – 14 drops - additional
Please dose 10 ml of a flavor to the bottle nr 6.
Should you have other proven proportions then you will make as you wish however, please boost the amount of the flavor in every next bottle.
Please safe first five bottles and try them no sooner than 10 days from a date of the mixing. I will be asking for a date of mixing.
Bottle nr 6 is for a often vaping during the period of steeping. Please describe your impressions from a steeping of a liquid in this bottle.
I will be asking for your imrpessions.
Write down, write down, write down.
If you do not have labels you can use an usual rag from the pharmacy.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
After the period of steeping please answer the following questions.
1. How long were you smoking the regular cigarettes? 18 years with the short breaks.
2. Do you smoke the regular cigarettes from the moment you began vapor ecigarettes? I tried but I don’t know yet.
3. How long do you use the ecigarette? Only for 3 months.
4. Date of mixing the mixture. 28.11.2012.
5. Did the mixture steep ten days? Yes.
6. Did you vapor the e-liquid from a bottle for the impatients? Yes.
7. Did you notice a change in flavor during the period of steeping? Yes.
8. If yes could you describe your impressions. The first day it was a sweet-scorching-ashtray, the next day still a scorching-ashtray, some after taste and more smoke. Later it couldn’t be vaped at all during two days. Afterwards on the fifth day it was already tasty, not biting with a nice cloud and the ashtray disappeared. I didn’t notice any change the following days.
9. Did you manage to create an e-liquid with which you were pleased? Yes, even a couple.
10. Was it rewarding to wait until the moment the e-liquid steeps? Definitely yes.
11. Will you convince other vapers to a correct mixing of the liquids? I’ve already convinced and strangely enough they obey the rules.
Your comments:
I began vaping the samples from a base VPG 12 + 6 drops of Virginia. That’s why because trying from „a bottle for the impatients” the liquid seemed to be little aromatic and from a bottle with 8 drops is far better, more distinct, sweet with a not pushy ashtray and not tiring after the whole day. In the concentration of 10 drops is already stronger and one can definitely feel how it’s scorching the throat. The taste is bearable with a strongly felt flavor. However, It’s a bit too strong for me, not to mention 12 drops, this is really strong. I added the flavor to the less concentrated bottle 9 drops on 10 ml, so it steeps. I don’t know if it’s alright with my taste buds but I begin to feel a green apple in the Virginia mix.