daro napisał(a):
Poniekąd jest to faktycznie podobny punkt do już istniejącego, ale coby się Irkowi w rachunkach zgadzało proponuję zrobić tak:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty:
b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty:
c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty:
d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty:
OGÓLNA OCENA:
(suma punktów a+b+c+d)
W przypadku możliwości porównania wywalamy drugą część punktu a, dla "dziwnych" aromatów wywalamy pierwszą część punktu a. Będzie w ankiecie czy jest to odwzorowanie prawdziwego smaku czy tylko ocena walorów smakowych, bedzie wydaje mi się przejrzyście i będzie się średnia zgadzała

Moim zdaniem jest to tez okazja do wyeliminowania istniejacych drobnych "niezrecznosci" lub barokowych ozdobnikow istniejacego formularza.
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-
nijakie, 1-dostateczne, 2-dobre,
3-b.dobre, 4-idealne)
(bo: "0-słabe" znaczy cos innego niz nijakie, pomylka a "3-wzorowe, 4-idealne" to maslo maslane)Punkty:
b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty:
c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-
wyborny)
Punkty:
d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty:
OGÓLNA OCENA:
(suma punktów a+b+c+d)