DARK TOBACCO.
Z racji wcześniejszego ostrzeżenia przez Irka odnośnie dozowania, podszedłem do tematu w ten sposób, że rozrobiłem w 5 próbkach od 1-5 kropli na 10 ml bazy VPG. No i oczywiście powstały też próbki gdzie nie dolewałem do swoich już rozrobionych ulubieńców tylko stworzyłem nowe: Am4A i S'Camel + po 1 kropli tytułowego aromatu na tej samej bazie.
Aromat z butelki nie przypadł mi do węchu, mocny i taki jakiś anyżowy... Może się mylę ale to właśnie wyczuwam (być może to nawet nie to, bo niewiele miałem do czynienia z anyżem, ale tak też wyczuwają moje kobiety).
Idąc tropem 5 próbek (chili tak jakby gotowego lq, w zapachu wszystkie jakby mocno aromatyzowane), ta która do mnie przemówiła to ta z 4 kroplami. Te wcześniejsze były za "słabe" a ta ostatnia już miała za dużo aromatu jak dla mnie i była odrobinę męcząca.
Jeśli zaś chodzi o moich ulubieńców, to muszę stwierdzić, że ta kropla może nie psuje lq ale też nie daje jakiegoś lepszego posmaku. Zarówno Am4ę jak i S'Camela odrobinę wyostrzyło. Nie miałem nigdy do czynienia z "Uniwersalką", więc nie mam odniesienia do samej bazy.
Jak dla mnie (a jest to tylko moje subiektywne odczucie i nikt nie musi się z nim zgadzać
) aromat nie jest taki zły, ale trzeba się z nim umiejętnie obejść i dodać tam gdzie będzie się dobrze komponował. Będę go jeszcze testował, może razem z innymi smakami (np. mentholem) a nóż widelec coś z niego jeszcze wyjdzie
Moja ocena 6/10
Test odbył się na bazie VPG. Próbki zostały rozrobione 4.11.2013r. (>10 dni)
Sprzęt: atomizer RDA 1,7Ω na napięciu 3,5v i EVOD BCC 1,8Ω na napięciu 3,6v