agaarom1 napisał(a):
Pewnie wiecie, że każdy aromat ma inny skład chemiczny i tak np. może zawierać różnego rodzaju olejki, ekstrakty, oleorezyny i inne podobne związki chemiczne dlatego tak ważne jest dojrzewanie aromatów. W tym konkretnie aromacie o ile dobrze pamiętam jest ekstrakt kakao i prawdopodobnie to on zostawia tę barwę, dlatego trzeba bardzo dokładnie wymieszać aromat przed użyciem i pozostawić go do tak zwanego przegryziena. Co do dozowania jest to rzecz bardzo indywidualna, gdyż zależy przede wszystkim od naszego zmysłu smaku i zapachu. Każdy z nas jest zupełnie inaczej wyczulony na pewne związki. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać bardzo chętnie podzielę się swoimi uwagami. Pozdrawiam cieplutko Agnieszka
Dziekuję. Póki co wydaje się, że udało mi sie wyeliminować zarówno aromat jak i zbyt krótki czas dojrzewania jako przyczynę zjawiska.
Skoro mogę o coś zapytać, czy wiadomo kiedy mniej więcej można sie spodziewać bazy 70/30 w sprzedaży? Chętnie wyeliminowałbym TGV, której skład jest owiany tajemnicą, o ile mi wiadomo.
Witam. Baza VPG 70:30 będzie w sprzedaży dopiero gdy otrzymamy etykiety typu "sleeve" (nie ma sensu drukować etykiet zwykłych i pudełek).
Etykiety "sleeve" w produkcji, co oznacza że są obrabiane w drukarni przez grafików. następnie otrzymamy je do akceptacji, druk i dopiero rozlewamy.