(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:
Kiwano to kolejny aromat, który w jakiś sposób przypomina mi smak żelków (jak większość z tej serii). Być może dlatego, że żelki często są występują w smakach tropikalnych owoców. Tak, czy inaczej nie jest to wada, wręcz przeciwnie. Pomijając „żelkowość”, to w aromacie jest wyczuwalny smak kiwi, odrobinę cierpki, ale też orzeźwiający. Nie znałem owocu kiwano, więc googlując dowiedziałem się, że jest to smak kiwi, melona i ogórka. Na innej stronie wspominają również o bananie. Kiwi poczułem sam. Melona, ogórka i banana nie jestem do końca pewny, niemniej rzeczywiście w tle czuć taki delikatnie mdły smak właśnie melona lub banana, który jest fajną podstawą całej tej kompozycji. Możliwe, że delikatną nutę świeżego ogórka również. Szczerze mówiąc, to całość podsumowałbym jako „tropikalne żelki” i mi osobiście to pasuje, fajny aromat.
Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 20gtt
Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2
b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 1
c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2
d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 3
Suma punktów: 8
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Kiwano is another flavour which reminds me jellies taste (like most of flavours of this series). Perhaps because jellies are mainly of topical fruits tastes. Anyway, it’s not a vice, quite contrary. Apart from „jelliness” kiwi taste is noticeable here, a bit tart, but also refreshing. I didn’t know kiwano fruit so I googled a bit and I found out that it’s a kiwi taste, melon and cucumber. On the other webapge they give also banana taste. I recognized kiwi. I’m not quite sure of melon, cucumber and banan though however, indeed a balnd taste is noticeable in the background – a banana or melon one – which is a base of the composition. Probably a hint of fresh cucumber is recognizeable too. Frankly speaking I’d sum i tup as „tropical jellies” and personally I like it, a nice flavour. Best concentration: 20 drops
Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 3
Overall assessment: 8 (total points a+b+c+d)
|